7 februari Kick-Off, we hebben er zin in!

February 3, 2022

7 Februari starten we met het WinnovatieLab. Met maar liefst 25 Frisdenkers, afkomstig uit 15 verschillende organisaties, gaan we ons +- 3 maanden buigen over de toekomst van de waterzuivering. Lees hier meer over het programma.

In een desigin-thinking proces gaan 25 innovatoren, creatieve geesten en vakmensen van 15 verschillende organisaties samen nadenken over de waterzuivering van de toekomst. Hoe ziet die zuivering eruit? Gaan we bijvoorbeeld toe naar Dark Factories, waarbij de mens helemaal geen rol meer speelt?

De toekomstbeelden worden ontwikkeld aan de hand van interviews met experts, van binnen en buiten de watersector. Juist met hele nieuwe input kom je tot verfrissende uitkomsten, voorbij de "Usual Suspects" en de standaard aanpak.

De waterzuivering staat al jaren bekend om de innovativiteit. Maar hóe ziet de zuivering van de toekomst er nou werkelijk uit?

In 5 verschillende teams gaan de deelnemers zich over deze vraag buigen. Peter Verlaan, sponsor van deze challange en voorzitter van de Vereniging van ZuiveringsBeheerders geeft maandag kaders mee ter inspiratie. De visies die na de designsprints opgeleverd worden neemt hij mee naar het directeurenoverleg van de waterzuiveringen. Zodat er echt een vervolg gegeven wordt aan alle innovatieve concepten.

Wij hebben er zin in en zijn benieuwd naar alle ideeën!