Derde bijeenkomst: pitchen & feedback

April 4, 2022

Tijdens de derde bijeenkomst hebben de teams hun werk, tot nu toe, aan elkaar gepresenteerd. Met 5 pitches, van 5 minuten, zat de vaart er goed. De teams hebben elkaar verder geholpen door Tips & Tops. Van integreren in grotere vraagstukken (als de energietransitie of grondstofwinning) tot volledig duurzaam, inzetten van persona’s of “de burger als klant”; we zitten op een interessant spoor!

Tijdens de derde bijeenkomst van het WinnovatieLab "Zuivering van de Toekomst" hebben de teams hun werk aan elkaar gepresenteerd. Interessant om te zien waar de verschillende groepjes staan: welke kant zijn zij op gegaan?

De teams hebben allen een eigen insteek gekozen. Waar sommige teams direct diep de materie zijn ingedoken hebben andere teams meer verbredend gewerkt. En waar het ene team de interviews met experts als leidraad heeft genomen, heeft een ander team pas interviews gedaan na een gedegen, eigen vooronderzoek.

We hoorden een breed scala aan keuzes langskomen: gaat de zuivering van de toekomst naar lokaal, of juist niet? En richten we ons in een visie puur op de zuivering zelf, of betrekken we partijen Die aan "de voorkant" een rol spelen, zoals gemeentes en drinkwaterbedrijven, er ook bij?  En wat wordt eigenlijk de rol van het waterschap in de toekomst? Mogen die niet een veel prominentere plek gaan innemen? We hoorden "de burger als klant", of een heel andere organisatie van nutsvoorzieningen.

Duurzaamheid en het (terug)winnen van grondstoffen was ook een terugkerend thema. Grondstoffen worden meer waard, kunnen we niet gaan inzetten op zo min mogelijk water te lozen? Kunnen we, op termijn, alles terugwinnen?

De teams hebben elkaars visies van feedback voorzien via mentimeter.

De laatste design-thinking sprint is hiermee aangebroken; op 3 mei vindt de afsluiting van het WinnovatieLab “Zuivering van de Toekomst” plaats. De teams presenteren dan hun visies aan opdrachtgever van deze challenge, Peter Verlaan